re: dotaz na znalce

29. 06. 2010 13:40 Vlkous 15 0

http://www.pmuzik.cz/produkt-4563/

Odpovědět

dotaz na znalce

28. 06. 2010 11:49 razielus 15 0

chtel bych se zeptat lidi, jako napr. Rhodesik :) a spol., jakou cenu +/- ma dneska Kurtzweil SP88..diik

Odpovědět

re: a co toto?

28. 06. 2010 09:25 momentbrno 15 0

Pain of Salvation - podle mě vynikající text, ale tahle verze je odzpívaná jen průměrně a ta trochu umělá a sterilní imitace Fender piana taky moc duši nemá, tenhle text by si zasloužil daleko větší expresivnost. Možná je to i velkou komprimací nahrávky nebo nekvalitní digitalizací při nahrávání, ale celkový výraz nelíbí :-(

Odpovědět

a co toto?

27. 06. 2010 22:40 PavelPatka 15 0

co ty na to Rhodesiku? :))

Odpovědět

Dva Supernosáči píseň

26. 06. 2010 11:05 Woody 15 0

Zdravim Vás kolegové:-) Měl bych malou prosbu.Nevíte někdo jak se jmenuje píseň co je v tomto filmu.Strašně ji sháním ale nemohu dohnat.Zde je i ukázka na poslech ale je v horší kvalitě.

http://uloz.to/5167767/supernosaci.mp3

Předem díky za veškeré info :)

Odpovědět

re: re: A jak probehla oslava?

25. 06. 2010 21:34 Vlkous 15 0

Vykládej Italovi, že nejde o život, ale jen o MS ve fotbale. A pak rychle utíkej :o)

Odpovědět

A jak probehla oslava?

14. 06. 2010 22:48 roumen 15 0

Krestni: Roland , Primeni: Ikspetricet , .....

Odpovědět

Společenská kronika

14. 06. 2010 13:52 momentbrno 15 0

Všechno nejlepší své milované XP-30 a všem jejím bráškům od nejstaršího SH-1000 po nejmladšího Gaiu k jejich dnešnímu svátku!

Odpovědět

re: re: re: Tak je to opravdu na mě...

14. 06. 2010 12:14 Polesovsky 15 0

Zapomněj jsem ještě napsat jednu podstatnou věc.Oni jdou totiž k cíli zkratkou.Necvičí sóla podle slavných kytaristů,basáků,klávesáků.Jednak je to pracné a jednak jsou hluší jak tetřevi.Takže hop na to.Slepí se pár kil,jak říkají - utvoří melodickou linku a je to.Hrají kila co znají z tabulek,nebo jim někdo ukazal.A pčesně tak to vypadá.Fakt znám lidi,co nedokážou stáhnout nástroj z nahrávky,prostě to neslyší,nebo technicky nezvládnou.Tak se vrhnou na vlastní tvorbu.A to je ten kámen úrazu a recept na světovost.

Odpovědět

re: re: Tak je to opravdu na mě...

14. 06. 2010 12:06 Polesovsky 15 0

Není to vyloženě na tebe.Vaši kapelu jsem neslyšel.Rammstein zpívají ve svém rodném jazyce,stejně jako např.Marius Westernhagen.Mohli by být samozřejmě tzv.inn a světoví,kdyby zpívali anglicky.Ta kostrbatá a nezpěvná němčina je svým způsobem údernější.Nehledě na to,že si to v jukeboxu pouští v každé hospodě neonacista a kromě hajlování zná každé slovo zpaměti.Jenže Rammstein mají svůj geniální potenciál v kompozici,aranžích a ty kanady jsou jen doplněk.Kdežto touha po světovosti našich kapel je zbožné přání.Často to nevykročí dál,než sahá okres.Slyšel jsem v poslední době opravdu hodně kapel a kromě muzikantských výkonů hrají skoro všichni stejně a samozřejmě anglicky.Im your Lover,you bring me Flower.O.K.

Co mají poctivě nadřené jsou pódiové pózy a manýry těch slavných a samozřejmě lepších.

Když si Kubeš zapálí cígo na pódiu a po něm nějakej Franta Trachta,protože to viděl a chce být stejný.Ovšem to podstatné nevidí a neslyší...

Ještě k těm Rammstein: Jsou populární např.jako svého času Lucie - já vím,je to blbý srovnání.Ale lidi si s nimi zazpívají.Němci dávají přednost kapelám v rodném jazyce.Lucie,nebo ETC taky rozezpívají davy,protože je to česky.Poslechni si,jaká je to pohodovka a jak to koresponduje dohromady text i muzika např.ve skladbě Houpy hou,z CD Město z peřin.Kromě muzikantské virtuozity a Kláskova nemocnýho hlasu...

Fakt neber mě jako staromilce,ale mám dojem,že se z muziky hodně slevilo a muzikanti dávají přednost hudebnímu minimalismu,což je právě často ten metal,ale stejně tak country.

Jedna z mála začínajících kapel,které jsem si zapamatoval je Papírovej drak,Sweet cherish.Jinak šeď,nuda a světová drzost.

No nic,jen jsem si postesknul,protože slyšet na přehlídce kapel všechny stejný je divný.

Odpovědět

re: Tak je to opravdu na mě...

14. 06. 2010 10:24 HonzaRez 15 0

Jo a ještě příklad (možná blbě myšlený); dvě kapely ze stejé země a obě si zakládají na výrazné stylizaci, v projevu i v textech:

feature=fvw

Neznamená to, žy by hoši kolem Lindemanna neuměli napsat úderný verš anglicky nebo že by Tobias nemohl ječet svou epiku německy...

Odpovědět

Tak je to opravdu na mě...

14. 06. 2010 09:58 HonzaRez 15 0

Ahoj Honzo, dobře anglicky zpívající jedinec (ne svahilština z Burákova-oujéééé) je jedna z možností dobarvení kapely. Bez dobré muziky je to nesmysl (jak vidíme z mnoha dnešních výrobků), ale zrovna bigboš (hardrock nebo metloš, to je jedno) je prostě anglicky to pravé ořechové...

Mně osobně jako posluchači se už stalo, že se mi líbila nějaká písnička a říkal jsem si: těžko říct, jetli jsou to anličani nebo evropani a ejhle - byli to Češi...

Odpovědět

re: Angličtina v Česku?

13. 06. 2010 19:26 Polesovsky 15 0

P.S. Mluvím samozřejmě o tzv.vlastní tvorbě.

Odpovědět

Angličtina v Česku?

13. 06. 2010 19:22 Polesovsky 15 0

Nechci nikomu do ničeho kafrat.Snad mi to,Honzo promineš? Proč zpívají čeký kapely anglicky,některý svahilsky,jsem nepochopil.Kdysi jsem ze zúčastnil na jednom projektu s kapelou Dux.Dodnes potom pes neštěkne,ačkoli je venku asi 5 CD.Domnívám se,že je to mimo jiné proto,že je člověk o jednu dimenzi ochuzen.Angličtina je zpěvná,to ví každy.Jezdím pravidelně na přehlídky rockových kapel.Není to rock,jak tvrdí,je to metal.Kytaristé nejsou schopni zahrát kloudné sólo,jen drhnout ty 8,nebo 16tky.Většinou je to o ničem.Být na přehlíd¨ce kapel,který se skoro neliší,to je nuda.A do toho ta angličtina.Doufat,že být světoví je právě v tomto,je omyl.Samozřejmě britské/americké kapely jsou o hodně výš.Tak koho to teda osloví?

Je to jen námět.

Odpovědět

re: Moravský Woodstock

09. 06. 2010 17:31 Polesovsky 15 0

http://www.hittrade.cz/

Odpovědět

Moravský Woodstock

08. 06. 2010 18:24 Polesovsky 15 0

Legendy se vrací:

Přehlídka revivalových kapel v sobotu od 14 do 24 hod.Přehrada Plumlov u Prostějova.V případě nepřízivého počasí se to bude konat na Zimním stadionu v Prostějově.

Tož tety a stréci,přendite!

Odpovědět

Záplavy SK?

06. 06. 2010 18:57 Polesovsky 15 0

Doufám,chalani slovenskí,že to nikoho z vás nevyplavilo a že jste to přežili bez újmy na zdraví i nástrojů?

Odpovědět

re: re: re: sonykbel

02. 06. 2010 21:38 martin77 15 0

nechceš už jít s tim trapnym a ubohym pruzením momentbrna a jeho Rolanda XP-30 do piči??

Odpovědět

powercore.

02. 06. 2010 20:16 zgajda 15 0

Spokojien s prodávajícim a mohu jen vřele doporučit.Solidní jednání.Zd.Gajdušek

Odpovědět

re: re:

02. 06. 2010 19:36 momentbrno 15 0

Ne, určitě nikomu Roland XP-30 nevnucuju a dobrá, ani ho už tedy nebudu vychvalovat, taky jsem ho vůbec v posledních příspěvcích ani náznakem nezmínil. Jen já vím, proč jsem prodal mimo jiné už třeba Triton, Fantom nebo Motif a nechal si XP-30 na živé hraní tam, kde potřebuju nejvíc právě zvuky klasických keyboardů. Finanční důvody to nebyly. Ale biju se do hlavy dodnes, že jsem blbec kdysi prodal Poly 61, Prodigy a 505 Paraphonic - ty jsem dodnes nebyl schopen zvukově nahradit ničím :-( Samozřejmě, že středové frekvence jsou u kláves nosné, akorát mi tam fakt chyběl aspoň takový ten ocásek - trocha nejvyšších výšek, takového trošku šustění, co basa i kytara třeba udělá sem tam (řízeným) zavaděním o strunu a originál Rhodes taky. Nebo kopie, to je jedno, ale měla by jet až do 16kHz a taky by tam mělo být něco občas na těch frekvencích slyšet, jenom samotný středy je prostě moc jednotvárný a plochý.

Odpovědět