Téma
RE: RE: RE: RE: :-)
19. 08. 2014 11:42 xmota 15 0
Myslím, že je maličko lehčí než stará DX7 ta měla kolem 14, tohle tak 11-12 :) i tak slušnej výkon
RE: RE: :-)
19. 08. 2014 10:56 xmota 15 0
Nerad bych byl zařazovanej mezi technaře .... to fakt nejsem, ale jsem dosti vybíravej. 90% techna, dnb a spol. považuju za odpad.
RE: :-)
19. 08. 2014 10:53 xmota 15 0
Hele o techno nejde, prostě to musí mít koule což tohle nemá. Je to taková ta skupina vystudovanejch, technicky skvělejch muzikantů, ale výsledek je podivnost. To máš jako s operou, stejnou árii, když zpívá Éva Marton nebo Maria Callas tak je to světelný roky daleko od sebe. A Marton je hvězda, ale přesto ji nemůžu poslouchat. Nick Cave je pro mě důkazem, že rockeři nevymřeli a má to pořád smysl. Je to sice vyfetlej magor, ale loni na Pohodě mi spadla brada až na zem (a to už jsem ho před tím viděl 2x, ale tohle bylo nejsilnější a to jsem tam šel v podstatě z úcty ke staříkovi na 2 písničky původně). Jinak ten tam měl NordElectro zavřený v krabici od piana a i ten Korg Micro mi nevadil, když tam na něj ten vlasatej houslista kvílel.
.... a pak, že je DX7 těžká a velká: http://youtu.be/nlrLqZdK-QU
RE: :-)
19. 08. 2014 07:04 velan 15 0
Ako som už povedal: Je to naozaj len vec vkusu a týka sa to aj hudby. Niekto má rád dychovku, niekto jazz, niekto trance a niekto dance :-)
Casiopea
18. 08. 2014 20:15 xmota 15 0
... něco tak strašnýho už jsem dlouho neviděl/neslyšel. Sorry, ale tohle je přesně ten druh hudby, zaseklej někde v osmdesátých letech co fakt nemůžu, zručný muzikanti, který dohromady vytváří cosi neposlouchatelného ... ty ať si těch Motifů koupí třeba 10, přeju je jim i jejich posluchačům. Zařazuji na svůj "hate list" hned vedle Dream Theatre, Mike Oldfielda, Joe Satriani a dalších hudebních pekel .... omlouvám se všem co se jim tohle líbí ...
MOTIF 4 x na pódiu
16. 08. 2014 09:52 velan 15 0
Skvelé ukážky Igor. Ešte k tomu Motifu: Asi to s ním nebude také zlé, keď k ním dospeli v Casiopei po takých kráľovských DX strojoch. Motif používa množstvo jazzmanov ( nebohý George. Duke 2x ES8 nad sebou, Jeff Lorber - MotifyXS, XF + S9ES, ako fixný nástroj, Chick Corea, David Paich + fúra ďalších. Je to naozaj len vec vkusu.
RE: RE: Zfetovaný Jamie...
15. 08. 2014 22:47 echoflanger 15 0
pardon, začátek destrukce zhruba od 3:30...
Zfetovaný Jamie...
15. 08. 2014 22:44 echoflanger 15 0
Malé rozptýlení, aby se na chvíli přehodila výhybka z nekonečného příběhu FM syntézy (kvalitní švédská ocel vydrží všechno): http://www.youtube.com/watch?v=C55lnH_PK3w
RE: 9xRE: PLG150-DX vs. DX7 IID
15. 08. 2014 10:58 xmota 15 0
Hele já kdysi viděl kit do DX7 mkI, který ji odšuměl. Prý jsou v tom součástky z NASA a podobná omáčka kolem toho byla v popisu.
Co se týká té klávesové verze, tak ano, pokud to člověk chce programovat tak samozřejmě klávesovka. I ty programovatelné moduly typu TX802, TX81z se z panelu prakticky nedají, on už ten E! nebo Max kit udělá celkem bordel v ovládání (zapamatovat si na co které talčítko a jejich kombinace slouží, je téměř nemožné).
K e.pianům z DX bych řekl, že od té doby co mám PF80 mi stačí na DX tak jeden dva vlastní obvykle hodně "rozházené" piano presety. PF80 je king na FM piana, spolu s tím chorusem a tremolem je to bezkonkurenční. Celé kouzlo FM vs. sampled e-piano je ta živost na velocity, tj. to ovlvňování hlasitostí operátorů podle velocity. V podstatě tohle mají včechny ty FM,iPD a jak se to všechno jmenuje. Jinak podobně živě se chová na pianech i Roland RD1000/MKS20, byť to tedy není FM syntéza, ale cosi čemu říkají strucutured adaptive synthesis.
RE: 7xRE: PLG150-DX vs. DX7 IID
14. 08. 2014 23:56 Miki23 15 0
Vděčné věčné téma Yamaha DX a jejich FM! To mě vždycky zahřeje, když se to začne probírat.. Tímto bych chtěl apelovat na všechny.. No na všechny - KUPTE si Yamahu DX, protože jich je na světě dostatek a nestojí zrovna majlant.
Samotnému mě to trvalo 5 let, než jsem se k DX7 dostal a pak jednoho dne mi ji pan Lowpass dal naflákanou jeho zvuky a nikdy nezapomenu na ten úžasný pocit, jaký jsem měl, když jsem ji doma zapnul se sluchátky. Zodpovědně tvrdím, že DX7 první generace bez Grey Matter a jiných rozšiřovaček mi stačí.. hovoří sama za sebe zcela zřetelným jazykem s naprostou suverenitou. Pro sběratele synťáků je to elementární nástroj.
RE: RE: 4xRE: PLG150-DX vs. DX7 IID
14. 08. 2014 13:05 xmota 15 0
No tak já slyšel Motif na několika koncertech, kde na to hráli piana, smyčce a podobný věci a byla to hrůza v zásadě mi to potvrdilo to co jsem si ohmatal ve studiových podmínkách. Sterilní plastový zvuk, stále špatné nějak komprimované samply.
Ten dual jasně, ale uvádím to jako příklad, že DX7II je opravdu asi optimální varianta, právě díky těmhle možnostem. Ještě samozřejmě za rozumný prachy ty TX81x moduly se stejnými převodníky jako DX1/5 stačí v tom podle mě 2-4 TF1 moduly. DX1 je zbytečnej fetish za nesmyslné prachy, DX5 je pěkná leč se hůř shání a je celkem dost velká.
Co se týká FM tak tahle krátká epiana, zvonečky, lately bass apod. toho moc neukážou, ono se to začne všechno projevovat až v plochách a modulačně bohatších zvucích s delšími obálkami. tj. na lately Bass stačí FB01 za 1000, ale na plochy typu intra z Where The Strets Have No Name nebo atmosférách a´la Brian Eno už má smysl řešit jestli je DX7 kulatější než DX7II apod. ... co se týká klasiky dané doby, tak ta mě fakt nezajímá, pokud nepochází od klasika a není nahraná v klasické době ... přijde mi, že při použití syntezátoru, či jiných elektro udělátek (platí i pro kytarové efekty třeba) by tak nějak implicitně měla být snaha znít jinak než ten zbytek světa ;)
RE: RE: RE: PLG150-DX vs. DX7 IID
13. 08. 2014 11:27 xmota 15 0
... no možná by stačila jiná rychlostní křivka ... no a taky ty strašlivé presety proč pořád všichni používají ty samé milionkrát odrbané ... přitom zrovna tahle II řada v Dual modu lehce detuned od sebe hraje neskutečně a stačí postrašit jen pár parametrů nebo jenom prohrabat ty obrovské knihovny zvuků na webu. Motif je za mě peklo, které mi nesmí do domu i přes ty PLG (které teda mimochodem v případě VL jsou horší než real VL)... jinak upřimně rozhodně víc srandy jsem zažil s TX81/z resp. DX11 než s DX7 ... 6 operátorů taky není všechno ... jo a blbá varianta není ani Preen FM2, kterej importuje DX7 zvuky, navíc má spoustu dalších parametrů a stojí to pár kaček s velkým displejem a obrovskou pamětí na USB sticku. samozřejmě zvukově jinde než DX7 první generace, spíš je to ten čistý SY zvuk.
RE: Tenkrát za Západě - historie syntezátorů na UK scéně (70's, 80's)
13. 08. 2014 11:09 xmota 15 0
... to je ale strašně starý :) navíc je k tomu ještě druhý díl s videoklipy a live vystoupeními většiny těch co tam mluví. Klipy jsou vybrány tak, aby bylo vidět na co hrajou (občas celkem úlety).
RE: RE: RE: PLG150-DX vs. DX7 IID
05. 08. 2014 13:04 echoflanger 15 0
Jasně Igore, tuhle písničku jsem kdysi (cca 1985) přepsal do not a přinesl ji do kapely. Bohužel klávesák měl jenom Poly 800 a tak jsme ji po krátké zkoušce do playlistu nedali. Dnes by to neměl být takový problém, i sedmička by byla, jen nevím, jestli ty všechny party kláves a basy zahraju najednou :-)
Tenkrát za Západě - historie syntezátorů na UK scéně (70's, 80's)
04. 08. 2014 09:28 orzowei 15 0
https://www.youtube.com/watch?v=LXm8O5cKrhI
Pro synth ultras zde možná jen plytké plkání o ničem, ale pro mě zajímavý průlet historií. Tak třeba se to někomu taky bude líbit.
RE: PLG150-DX vs. DX7 IID
31. 07. 2014 12:59 echoflanger 15 0
Ten Al Jarreau zní dobře. ale moc doširoka, na desce je to decentnější...
PLG150-DX vs. DX7 IID
28. 07. 2014 07:53 velan 15 0
Zelené tlačítko - skok na porovnanie cca od TC: 7:12
https://www.youtube.com/watch?v=o5UoSuwjHwQ
14. 01. 18:57
Midi.cz nástěnka (2247)
15. 08. 15:23
KLF THE MANUAL CZ (3)
13. 08. 20:17
SOMA Cosmos (4)
08. 08. 08:49
Monitory Focal Alpha 65 (3)