Téma
Fantastickz Klaus Schulze, 1977
03. 05. 2013 16:28 jericho79 15 0
Navrhujem pretocit na cas 03.48. Bravurne, genialne, farbiste, napadite, analogove, prekrasne... Nevedel som, ze styl> Goa a Trance vznikol uz pred 35 rokmi! Kam sa hrabu dnesni kvazi producenti David Bagueta, alebo Pitbull. Ach jaj, smutny povzdych.
http://www.youtube.com/watch?v=Kgt-D3tFMaQ
Zdar, poculi ste niekto o modulari menom TONTO?
03. 05. 2013 16:13 jericho79 15 0
http://www.youtube.com/watch?v=nGfR3G6si_M
Ja som toto nasiel uplne nahodou. To 2minutove intro na zaciatku videa = takto nejako si ja predstavujem uvodny trailer, ak by sa tocil film Olivera stona Platoon2, alebo pokracovanie Vesmirna oddysea 2114...
proste mazec, chlpy mi z tej vesmirnej energie vstavaju.
RE: Dr Lonnie Smith
30. 04. 2013 09:27 momentbrno 15 0
A vo tom to je...
Kdyby na ukázce ze studia místo těch hammondek a D6 použili třeba Kronos, Roland včetně ne/slavné nové ARX technologie nebo Motif (s imitací těchto analogových skvostů) a hráli na to oba technicky úplně stejně, asi bych to do konce nevydržel poslouchat, takhle jsem si to s potěšením pustil párkrát dokola...
falešný inzerát
28. 04. 2013 16:53 admin 15 0
Jak jste si někteří možná všimli, nedávno tu byl ke koupi či k výměně nabízen vzácný syntezátor Oberheim Matrix 12. Na několik Vašich upozornění, že se pravděpodobně jedná o falešný inzerát jsme porovnali IP adresy zadavatele inzerátu s jinými účty. Z toho vyplynulo, že jde o uživatele, který zde již v minulosti měl několik podobných "prohřešků" a díky tomu zabanované celkem 4 účty. Protože šlo o opakovanou klamavou inzerci, zabanovali jsme i ostatní účty pocházející z této adresy.
Pěkné nedělní odpoledne a co nejméně podobných případů Vám (nám) přeji.
Fr. Pěnkava, admin
RE: úprava inzerátu
26. 04. 2013 09:12 admin 15 0
Dobrý den, pravděpodobně se Vám to drží v cashi, zkuste po úpravách vždy zmáčknout buď F5 nebo SHIFT+F5. Pomohlo??
úprava inzerátu
25. 04. 2013 20:02 fialka 15 0
Nemohu za boha upravit inzerát. Dříve to šlo jednoduše a nyní alespoň mě to nejde. Mačkám upravit před úpravou, po úpravě a nic. Jen obrázek šel vyměnit. Poraďte prosím postup.
RE: Chces odburat stres?
22. 04. 2013 14:34 momentbrno 15 0
Skvělá muzika, neotřelé harmonie i aranže, veru expresivní gohic soprano voice lol. Akorát s tím stresem - já naopak než jsem si to pustil, byť jsem vydržel pouze sotva do poloviny, tak jsem byl celkem v pohodě...
je to jen na Vás...
18. 04. 2013 13:12 wave777 15 0
...podpořte Pavla Zajíčka. Nejvýraznější postava českého undergroundu vedle Ivana Martina Jirouse, Mejly Hlavsy a Egona Bondyho žije na počátku třetího tisíciletí ve zcela nedůstojných existenčních podmínkách - více zde: http://bit.ly/1136gGY
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: asi
11. 04. 2013 16:38 momentbrno 15 0
sakra Igore tu ukázku poslouchám už asi potřetí dokola a líbí se mi to čím dál víc v každým detailu, mám rád vtip v muzice, na tom koncertě to musela být nirvána snad pro každýho v sále :-) Samozřejmě že ty orgle na Poly 61 nezní jako originál B3, ale charakterem, barvou i tím, jak se v tý kapele dovedou prosadit a taky tím, že Brian na to hraje tak mám rád a dělám i já - pravou rukou hrát tóny a rytmiku a levou ne cmrndat zbytečný spodky, ale dělat výraz!!! Joystick, glisy atd to je pak ono a strašně by mě zajímalo, kdyby tam měl skutečný B3, jestli by mu to znělo a o kolik líp. Já myslím, že ani o moc už ne, jestli vůbec... Ale stoprocentně vím, že kdyby tam měl Roland VK nebo Fantom nebo Kronos nebo Motif, tak by to ani s tímhle Poly 61 soundem imitace hammondů nemělo nic společnýho - stálo by to aspoň pro moje slechy asi za hovno, i kdyby na to hrál úplně stejně tou pravou rukou jako tady na tý ukázce. Tedy až dosud na každým koncertě co jsem byl, kdo hrál imitace těchhle analog keyboardů na nějaký ty nový studiový workstationy ala Kronos, Fantom, Motif apod tak jsem to buď nějak většinou bez emocí přešel nebo šel zatím na pivo před sál nebo dokonce i nasranej úplně odešel, když jsem zjistil, že bych to musel poslouchat celej večer a to se nedalo... :-( Jo, u Nordu zejména zvuk C2 u bluesrock kapel na koncertech můžu a to velmi :-) Zrovna tak syntezátorovou muziku z Motifu můžu poslouchat s otevřenou hubou celej koncert, ale ne proboha klasickou blúzovou kapelu, kde hraje celej večer nějakej idiot imitaci zvuku hammondek na Korg M3 nebo akustickej klavír na Triton Le a myslí si naivně, že se to dá vydržet poslouchat...
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: asi
11. 04. 2013 16:23 momentbrno 15 0
ahoj Igore, no to se třeba ani vůbec nedivím. Já jsem si kdysi na Poly 61 udělal taky vcelku použitelný hammondovský zvuk - tedy vhodnou úpravou střídy pulse wave u obou VCO posunutých o +- oktávu, percusse pomocí VCF obálky s minimálním decay atd. Celkový sound má Poly 61 minimálně stejně tak tučný a čitelný jako dnešní Nordy nebo Kurzweily, tedy to má na live akcích s kapelou o level hutnější grády než třeba ve studiových podmínkách naoko dokonalý hammond v Kronosu nebo Rolandu s ARX. Já třeba k Poly 61 používal na leady i basy Moog Prodigy - a ten má takový grády, že jsem kolikrát ani nemoh u toho zpívat, jak ten expresivní sound ve mně rezonoval, tím spíš když to šlo ven z hradeb 20kW PA po stranách... no a do toho byly jakékoli moje user zvuky na Poly 61 naprosto rovnocenné zvukovou kvalitou. Samozřejmě ne leady, ale podklady, nejvýš rify na zvuky polysyntů co frčelo v 80-90 letech - Europe, VanHalen, Toto, ale i třeba Modern Talking, AHA, Alphaville.. - na všechny ty polysyntový zvuky do podobný muziky jsem musel čekat až než jsem si pořídil Kurzweil a zjistil, že v K i PC řadě jsou vzorky, ze kterých tyhle klasický synt zvuky jdou udělat a navíc že to i tak zní i kapele, nejen ve studiu, což zvukově ani náhodou nedokázal ani Roland Jupiter 50, natož jakýkoli novější Korg :-(
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: asi
11. 04. 2013 13:35 momentbrno 15 0
No já myslím, že obecně Kurzweil se lépe a čitelněji uplatní v nějakém bohatším aranžmá živé kapely a jako univerzál na piana, epiana, varhany, smyčce, polysynty, basy a skoro cokoli, zatímco Nord se lépe prosadí v případě sólového použití bez kapely a spíše pouze na piana, epiana, varhany pokud je to C2 a vyšší engine a VA lead synty. Ale ostatní doplňkové samply na Nordech nejsou o nic lepší než třeba v Hammondu SK1 nebo když si dáte samply do Blofeldu atd. Samozřejmě, že obě tyto značky jsou naprosto profesionální záležitost (nejen) na každé živé hraní, a já nezačal srovnání zvuku Kurz a Nord, neboť podle mne u těchto značek ani celkový zvuk srovnávat nelze - myslím, že je naprosto stejně kvalitní´a to, jestli někde fenderpiáno víc zvoní nebo je spíše středovější atd jsou jen drobné úplně nepodstatné detaily, asi tak, jak píše Keyboarder, že ani dva analogové originály ve stejné modelové řadě většinou nehrají úplně stejně... Já chtěl spíše poukázat na to, že na živý scéně, kde zrovna nemůže být zvuková aparatura ve studiové kvalitě, tak jakožto univerzál - základ keyboards sestav na klasický akustický i analog-synt a analog-keyboards zvuky je podle mě Kurzweil (a samozřejmě Nordy z nových, a ze starých třeba SY99, XP30, D50, JP8000, OB12....) naprosto zvukově bez kompromisu, na rozdíl od veškeré nové produkce Roland, Yamaha, Korg, které mají celkově digitální nádech, vykradenej lacinej neprůraznej sound a hodí se pouze pro studiové podmínky (což se může vytvořit i na podiu při live vystoupení, ale asi ne v bigbítovém klubu nebo vesnické sokolovně...)
Ać v 80. letech jsem výrazně preferoval hlavně kvůli zvuku Korgy (všechny jejich poly i monosynty) před Rolandy (Juno, SH), ARP, Crumar (BitOne) nebo Yamahou (SK, CS), dnes se mi chce blít a zdvojnásobí krevní tlak, jen když slyším to slovo Korg... Prostě to snad ani nechápu, jak je to možné, že i nový Kronos, PC3X a samozřejmě všechny levnější mají tak nechutně digitální celkový zvukový nádech, poloviční intenzitu zvuku v nosných frekvenčních oblastech (těch co definují čitelnost a průraznost zvuku v rámci mixu), naprosto směšné DCF filtry třeba i proti tomu Kurzweilu SP4 za zlomek ceny Kronosu...
RE: RE: RE: RE: RE: RE: asi
11. 04. 2013 10:53 Keyboarder 15 0
Takový luxus bych si taky rád dopřál.... :-) Závidím Ti, ale přeji Ti to!!!
RE: RE: RE: RE: asi
11. 04. 2013 08:29 Keyboarder 15 0
Také zdravím, Rhodesíku!
Napsal jsem, že zvuk kurzweilu na té porovnávací ukázce je podle mne (tedy pro mé účely) lepší, než z toho rhodese, a že se BLÍŽÍ zvuku z Tvé ukázky Vintage Vibe. Ten se mi naopak zatraceně líbí a s ním bych si nějakou náhražku (ani kurzweil ani nord) srovnávat nedovolil.
Takže za CELÝM svým předchozím příspěvkem v plném rozsahu stojím a nemám, co bych na něm měnil – včetně té pasáže o zvukových nuancích dvou stejných rhodesů. Kdy se Ti podaří dostat vedle sebe dva nástroje, které jsou úplně stejně staré, stejně ohrané a opotřebované? A to jsou přece ty proměnné, které se na výsledném zvuku u těchto typů nástrojů vždycky musejí projevit – stejně jako např. dvě stejné B3 a leslie bedny taky nemohou znít stejně, protože tranzistory a elektronky, které jejich výsledný zvuk tvoří, jsou nestálé a nekonstantní součástky a v závislosti na stáří se jejich kapacita a průběhy mění. To samozřejmě neznamená, že starší musí být zákonitě horší...
A co se odezvy na dynamiku týká: mám tím na mysli to, že i ze stejného vzorku se na různých typech klaviatur díky různým reakcím a křivkám průběhů nedaří dostat všechny detaily úplně stejně (některé třeba vůbec), což se na výsledném zvuku pochoputelně také podepíše. To však nepovažuji za nevýhodu, ale za šanci nastavit si SVŮJ zvuk k obrazu svému :-)
RE: RE: asi
10. 04. 2013 17:31 Keyboarder 15 0
I dva stejné typy rhodesů vedle sebe nebudou a nemohou nikdy znít a reagovat stejně – na to je ve hře příliš mnoho mechanických a elektronicky nepřesných ovlivňujících elementů. Reakce zvuku na dynamiku je taky věc velmi individuální – co jednomu vyhovuje, druhému sedět nemusí. Mi příjde zvuk z kurzweilu rozhodně plnější a konkrétnější, než z toho rhodesu, blíž k té předchozí Rhodesíkově ukázce „Vitage Vibe“. Kromě toho mají oba nástroje úplně jinou klaviaturu. I na Clavii reagují zvuky jinak u kladívek a jinak na polovyvážené klaviatuře – to mám vyzkoušeno.
asi
10. 04. 2013 14:03 momentbrno 15 0
myšlenka asi nepochopena zcela - i já tvrdím, že Nordy mají obecně lepší dynamiku na e-piana než Kurzweily, stejně tak třeba Kronos může mít základní zvuk Suitcase piano z ještě více vrstev než Kurzweil (ten má Fender piána cca z 9-17 vrstev každý jednotlivý program), ale současně musím dodat, že tyto drobné nuance se projevují pouze ve studiových podmínkách, v klidu a hlavně při pouze sólovém hraní na ten kláves a capella. Třeba i v domácím hudebním hobby studiu. Nicméně když si vezmete nějaký Roland nebo Korg (i Kronos), Nord a Kurzweil na podium, kde vedle vás mlátí živej bicmen jak o život, basák má jako odposlech 200W aparát s 8x10" a nějaký živý žestě ještě troubí z druhý strany, tak v tomto případě kurzweilovský průraznější, středovější celkový sound (tj. zcela jedno, zda program Fender piána nebo jazz varhan nebo akustických klavírů nebo poly i lead syntu atd) se v těchto mixech zvukově prosadí nejlíp! Myšleno, že i při nižší volume keyboardu je v rámci mixu zvuk čitelný, jasný, příjemný, prostě má ty správný zvukový koule, skoro stejně jako nějaký analog nebo skutečný akustický nástroj, kdežto třeba e-piano nebo hammondy v Nordech jsou podle mne méně středové a průrazné a je potřeba je víc zesílit, aby byly v mixu stejně čitelné jako zvuky ze stejných banků u Kurzweilu. A pouze z tohoto důvodu jsem rovněž nikdy nestrpěl v sestavě na živý hraní žádný nový VA simulátor syntezátoru - každý má sotva poloviční grády proti pure analogu, vlastně ani nechápu, na co si kdo kupuje ty virtual analogy, když na trhu jsou naprosto běžně i plnokrevné analogy a nejsou o tolik dražší... Opět to platí pouze pro záplavu nového čínského virtuálně analogového smetí, první VA synty ještě s kvalitními DAC převodníky a audio předzesilovači, jako JP-8000, OB-12 apod jsou samozřejmě zvukově v každém live mixu čitelné a průrazné až dost :-)
RE: Děkuji!
10. 04. 2013 10:59 Keyboarder 15 0
http://www.youtube.com/watch?v=RaAVt3dxmC0&list=UUYyELSMBdjeKpieusbHxqAw&index=3
Děkuji!
09. 04. 2013 16:05 momentbrno 15 0
Chci touto cestou poděkovat všem, kdo mi poradili, že z nového zboží jakožto univerzál keyboard na stage má solidní celkový zvuk plnohodnotně uplatnitelný stejně jako skutečné analog klávesy nebo staré poctivé romplery typu SY99, XP30 atd ke všem ostatním živým nástrojům na podiu Kurzweil. Měli jste pravdu a ušetřili jste mi do budoucna spoustu desítek tisíc Kč, neboť už jsem se definitivně zbavil pocitu, že bych měl vyzkoušet ještě tohle nebo tam to, abych se pak akorát nasral a nástroj se ztrátou opět prodal, jako nedávno Rolandy Jupiter, Juna, Fantomy, Korgy M, X, TR, Karmu, PC3X, Yamahy Motif, Tyrosy atd.... Už mě konečně nemusí zajímat žádné novinky od Yamahy, Rolandu ani Korga, stejně jako mě přestaly zajímat mikrofony od doby co jsem si pořídil Neumann KMS, kytary od doby co jsem si pořídil custom shop modely a efekty od doby co jsem si pořídil Fender Floor Mustang :-)
No ono se to nezdá, ale naletět na reklamní sdělení Korgu nebo Rolandu o tom, jak konečně tento jejich model je pro ty nejnáročnější profesionály na živý hraní, je opravdu snadné, ale když pak zjistíte, že v kapele nejste slyšet nebo že celkově to zní opět jen jako laciná digitální samohrajka a stydíte se na to na podiu hrát, tak jsem poslední roky měl opravdu chuť ty krámy rozmlátit, ale ne v rámci show jako Hendrix, ale vzteky nad tím, jaký sračky ti ziskuchtiví šikmovočáci zase vydávají za zvukově profesionální záležitost?!?! Už jsem na těch sračkách Korg, Yamaha, Roland co se na to skutečně nedalo v živý kapele hrát, prodělal minimálně sto tisíc dohromady, tak se nedivte, ale to nasere. Pak si člověk koupí za pouhých 18 táců jeden Kurzweil, strčí do toho výběr z K a PC3 řady a na podiu zjistí, že to má zvukové vlastnosti jako klasické analogy nebo to celkově zní zhruba stejně dobře jako ještě kvalitní staré romplery D50, XP30 nebo SY99. Proč jsem nešel do Kurzweilu už dřív? Všude se píše, jak se složitě programují, jak mají jen málo MB vzorků proti Korgům, Rolandům, mizerné user rozhraní, displej 20 let pozadu za Korgy... Bohužel nikdo, až na pár přímých rad emailem, co jsem dostal, se nezmínil o tom, že každej Kurzweil prostě na živý produkci tzv. hraje tak, že je v každé i hlučné kapele použitelnej na úrovni jakýhokoli jinýho živýho nástroje a ne pouze jen jako křoví nebo nějaké digitální pazvuky nebo syčení do pozadí nebo pouze když hraje samotný keyboard a capella... A já dám na stage produkci vždy přednost klidně grand piánu udělanýmu třeba na polysyntu OB-Xa z VCO vln než z 88-keys multilevel multisamplu na Korgu nebo ARX Rolandu, který ve studiových podmínkách a samotné v klidu zní opravdu famózně, ale v rámci živé produkce celé kapely je utopený kdesi v pozadí jako nějaké nečitelné hudební křoví...
ad eBay
22. 03. 2013 17:26 Pako24 15 0
popravdě, kupuji tam už mnoho let a nikdy jsem neměl problém s posláním do Čech. A to jsem si nechal posílat i mix z USA :-)
14. 01. 18:57
Midi.cz nástěnka (2247)
15. 08. 15:23
KLF THE MANUAL CZ (3)
13. 08. 20:17
SOMA Cosmos (4)
08. 08. 08:49
Monitory Focal Alpha 65 (3)
18. 07. 23:50
Napájecí konektor... (2)